Postland is een eigentijds muziekcollectief gebaseerd in Utrecht. De kern bestaat uit vijf gelijkgestemde musici die hun sporen al rijkelijk hebben verdiend in het Nederlandse en internationale muzieklandschap. Binnen Postland cureren zij veelvormige projecten, waarbij ze nieuwsgierig de mogelijkheden van de muziek aftasten en vaak de verbinding zoeken met andere culturele en maatschappelijke bewegingen.
Agenda

Projecten
Nieuwsbrief
Steun ons
Email
Postland #2 → OngehoordIn samenwerking met de Bibliotheek Utrecht organiseert Postland een reeks installatieconcerten in de vestigingen Overvecht, Neude en Leidsche Rijn. Aan de stilte die de bibliotheekruimte doorgaans kenmerkt voegen de musici van Postland gedurende een uur fluisterzachte muziek toe, midden tussen de boeken. Het ensemble zal op de locaties op verschillende plekken, in verschillende samenstellingen opduiken en terloops de ruimte inkleuren, omtoveren, laten ruisen, zuchten en knisperen met muziek uit de 20ste en 21ste eeuw. Het publiek kan zich vrij bewegen, op zoek naar een boek, of op zoek naar muziek. Ongehoord speelt Postland de oorverdovende stilte.

Met werken van o.a.: Morton Feldman, Brian Eno, John Cage, Louis Andriessen en Charlie Haden

Bezetting:
Fluit: Jana Machalett
Hobo: Matteo Constanzi
Klarinet: Lars Wouters van den Oudenweijer
Contrabas: Jelte van Andel
Slagwerk: Enric Monfort

Productie: Jelte van Andel, Bibi van den Dijck

De installatie concerten worden gespeeld voor de bezoekers van de bibliotheek en zijn als zodanig openbaar toegankelijk, zonder toegangsbewijs. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Balkonscène-subsidie van het Fonds Podiumkunsten.