Postland is een eigentijds muziekcollectief gebaseerd in Utrecht. De kern bestaat uit vijf gelijkgestemde musici die hun sporen al rijkelijk hebben verdiend in het Nederlandse en internationale muzieklandschap. Binnen Postland cureren zij veelvormige projecten, waarbij ze nieuwsgierig de mogelijkheden van de muziek aftasten en vaak de verbinding zoeken met andere culturele en maatschappelijke bewegingen.
Agenda

Projecten
Nieuwsbrief
Steun ons
Email
Postland #1 → Back to the Chorus    


Aardse, compacte, toegankelijke hedendaagse kamermuziek. Virtuoze, doorwrochte, dwarse pop. Muziek voor hoofd en onderbuik.

Componist Ben van Bueren (www.benvanbueren.com) en het nieuwe ensemble Postland vermengen hun kennis en stijlen in een comfortabel én ontregelend concert. ‘Back To The Chorus’ is een samensmelting van stijlelementen uit de popmuziek, met het ambacht en de virtuositeit van een hedendaags klassiek ensemble.

Live-elektronica vullen het ene moment subtiel aan, terwijl zij op een ander moment de klank nadrukkelijk manipuleren. Wat klinkt zijn licht ontregelende, hedendaagse, tegen pop aanschurende composities. Conventies uit de popmuziek worden doorontwikkeld én doorbroken, als waren ze de leidmotieven in een opera of symfonisch gedicht. Studioproductie mengt met akoestische ambachtelijkheid: een symbiose van een ‘popband’ met een hedendaags muziekensemble. Het publiek wordt meegenomen in een reis langs ingeloste verwachtingen en onverwachte afslagen, een comfortabele uitdaging.

Concept & compositie: Ben van Bueren
Geluidsontwerp & -techniek: Peter Akkerman
Uitvoering: Postland en gast Pauline Post, piano
Coproducent: Gaudeamus
Productie: Jana Machalett